CADO Weelde

In december 2017 zijn OCMW Ravels en Thuiszorg Kempen opgestart met een dagopvang voor zorgbehoevenden. Dit met de steun van de Gemeente Ravels. De bezoekers van deze dagopvang genieten van professionele zorg en een leuke tijdsbesteding in een huiselijk sfeer. We willen zo een klein stukje van de zorg overnemen van de mantelzorgers, die uiteindelijk het grootste deel van de zorg dragen. Op deze manier kunnen mensen langer thuis blijven wonen.

Ook wanneer je het zelf beu bent om heel de week alleen te zitten, ben je welkom!

Bezoekers zijn elke werkdag welkom tussen 9u en 16u30. Ze kunnen kiezen voor een paar uren, een halve of hele dag. Hier zijn ze vrij in. We hebben wel graag regelmaat in de aanwezigheden, want we voorzien vaak op voorhand de juiste hulp, ingrediënten en activiteiten op maat. Het contact met de mantelzorger is erg kostbaar, dus als het mogelijk is, is het aangewezen dat die de bezoeker brengt en komt halen. Als dit niet mogelijk is, kan er een regeling komen met de vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale (MMC)van het OCMW. telnr. 014/46.24.00. Voor vervoer via de MMC betaal je 0,30 eurocent per gereden kilometer.

In de dagopvang moet niets, maar mag er veel. Er wordt rekening gehouden met de wensen van elke bezoeker. Met een arsenaal van mogelijkheden spelen de verzorgenden in op de vraag en eigenheid van de bezoekers. Er wordt samen gewerkt rond thema's die mensen verbinden. Elke dag kunnen de bezoekers met hun verhaal terecht in het dagopvangcentrum.

Voor wie? Ook senioren die behoefte hebben aan begeleiding overdag, maar geen intensief medisch toezicht of behandeling nodig hebben, zijn van harte welkom. Het is de bedoeling dat de ouderen samen met de verzorgenden een gezellige dag doorbrengen in de CADO: samen koffiezetten, eten, de afwas doen... De nadruk ligt op huiselijke gezelligheid en actief bezig zijn. Bij mooi weer kunnen ze tuinieren, een terrasje doen, of een wandeling maken.

We vragen voor deze opvang 3,5 euro per uur. De zelfgemaakte verse maaltijd kost 4 euro. Een ontbijt of een broodmaaltijd voor thuis kan voorzien worden aan 2 euro. Voor de rest van de consumpties of uitstapjes wordt niets aangerekend. We zijn beschikbaar elke werkdag vanaf 9 u tot 16u30. Voor een aanmelding bel of mail je gewoon naar de coördinator. Mensen van buiten Ravels zijn ook welkom !

CADO

Thuiszorg Kempen - CADO Ravels

Weeldestraat 5-7

2380 Ravels
 

T. 0495/71.67.77.
gezinszorg.ravels@iok.bewww.welzijnszorgkempen.be
 

 

Publicatiedatum: 20/03/2018